Autor: Informer.rs

11.07.2024.

17:08

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Glava mu je u torbi? Ratnohuškačka evropska elita se okomila na Orbana!

NATO elite sa sopstvenim interesom da podstaknu sukob u Ukrajini tvrde da ih Orban „ nije predstavljao “ u njegovim razgovorima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Rusija će „ i dalje biti izopćena “, tvrdi američki državni sekretar Antoni Blinken, brzo je rekao.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg odbacio je Orbanovo putovanje kao putovanje koje „ ne menja zajedničke odluke “ koje je alijansa donela „ da pojača našu podršku Ukrajini “.

Mađarskog premijera Viktora Orbana osuđuju zbog svojih napora u „slobodnoj diplomatiji“ nakon što je Budimpešta preuzela rotirajuće predsedavanje Savetom EU.

Informer

 

Zapadni mediji su bili sinhronizovani, puštajući naslove u istom duhu. The Vashington Post je Orbanovo putovanje opisao kao „ upečatljiv raskid sa kolektivnom spoljnom politikom Evropske unije “ .

Fajnenšel tajms objavio je priču pozivajući se na izvore u pravnoj službi bloka EU koji tvrde da je Orbanova diplomatska misija „ kršila sporazume EU “.

Rojters je citirao neimenovanog diplomatu koji je rekao da je skepticizam unutar bloka u pogledu predsedavanja Mađarske „ nažalost opravdan “.