Autor: Informer.rs

11.07.2024.

19:28

Foto: printskrin You tube

Planeta

Nemačka ponavlja scenario iz Drugog Svetskog rata! Najavili moćno oružje koje hoće da usmere na Rusiju!

Prema pisanju portala, ministri odbrane četiri zemlje potpisali su deklaraciju o namerama za razvoj visokopreciznog oružja dugog dometa na marginama samita NATO-a u Vašingtonu.

Ali za sada dokument sadrži samo opšte formulacije.

Planove za razvoj sopstvenih sistema visokopreciznog naoružanja potvrdio je nemački kancelar Olaf Šolc.

Prema njegovim rečima, to se ogleda u bezbednosnoj strategiji nemačke vlade i budućim sporazumima sa Velikom Britanijom i Francuskom.

On je takođe rekao da je veoma dobra odluka namera Sjedinjenih Američkih Država da razmeste sisteme dugog dometa na teritoriji Nemačke.

Upitan da li će to Berlin uvući u novu trku u naoružanju sa Moskvom, Šolc je odgovorio da se u Rusiji dogodilo „neverovatno naoružanje“, uključujući i u oblasti sistema koji prete Evropi.

Informer

 

Prema kancelarovim rečima, razmeštanje američkih raketa pomoći će u obuzdavanju Rusije.

Pentagon je prethodnog dana najavio da će od 2026. godine u Nemačkoj početi da raspoređuje dalekometne udarne sisteme koji će znatno nadmašiti one koji već postoje u Evropi.

Kako je precizirao nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, ovi sistemi će biti raspoređeni na rotacionoj osnovi, što će Berlinu dati vremena da razvije sopstvene analoge.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov je na to odgovorio da će Rusija mirno, bez nervoze i emocija razvijati vojni odgovor na takve planove