12.07.2024.

08:38

Foto: EPA

Planeta

Drugi gaf Bajdena u istom danu, reakcija njegovog tima sve govori! Pomešao Kamalu i Trampa, Kinu i Rusiju... A Blinken i ekipa... (VIDEO)

Bajden je napravio gaf ubrzo nakon što je pomešao ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog na drugom događaju.

- Vidite, ne bih izabrao potpredsednicu Tramp za potpredsednika da mislim da nije kvalifikovana da bude predsednik - rekao je Bajden odgovarajući na pitanja novinara.

Američki predsednik je govorio tihim i hrapavim glasom, često je prekidao rečenicu da bi se nakašljao, a nekoliko puta je izgubio tok misli.

Pogledajte reakciju njegovog tima - državnog sekretara Entonija Blinkena, šefa pentagona Lojda Ostina, savetnika na nacionalnu bezbednost Džejka Salivana...

Bajden je, inače, sazvao konferenciju kako bi umirio kritičare iz redova demokrata koji traže da se povuče iz izborne trke nakon konfuzne debate protiv glavnog rivala, međutim, sada je samo pojačao zabrinutost dajući kontradiktorne primedbe, zaboravljajući pitanja, ali i dajući neprecizne odgovore.

Bajden nije mogao da se seti tačne titule generala vazduhoplovnih snaga i takođe se mučio da izgovori reč "neurolog" dok je tvrdio da neće tražiti još jedan kognitivni pregled. Predsednik je napravio i niz drugih činjeničnih grešaka pogrešno navodeći da Kina ima manje od milijardu ljudi i pomešao tu zemlju sa Rusijom.

Događaj koji je trajao 59 minuta uključivao je pitanja od 10 novinara unapred odabranih od strane službe za medije Bele kuće. Bajden je inače izašao pred novinare sa skoro sat vremena zakašnjenja i čitao je uvodnu reč od sedam i po minuta sa telepromtera.