14.07.2024.

07:41

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Oglasio se FBI: Pokušaj ubistva Trampa u Pensilvaniji - Blizu smo identifikovanja napadača

Specijalni agent FBI Kevin Rojek izjavio je na konferenciji za novinare da FBI u ovom trenutku ne može da objavi ime napadača, da rade na biometrijskoj potvrdi, analiziraju DNK napadača i pregledaju fotografije, kao i da osumnjičeni napadač nije imao lična dokumenta kod sebe, što usporava proces identifikacije, prenosi Rojters.

"Ovo što se dogodilo nazivamo pokušajem ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa", rekao je Rojek.

FBI je za sada identifikovao napadača na Donalda Trampa kao 20-godišnjaka iz Pensilvanije, javio je ranije izveštač CNN pozivajući se na svoje izvore.

Osumnjičeni za pucnjavu na mitingu Donalda Trampa bio je muškarac koji je preminuo nakon ispaljivanja hitaca na bivšeg predsednika SAD, potvrdili su na jutrošnjoj konferenciji za novinare zvaničnici državne policije Pensilvanije.

"Tri učesnika mitinga koji su povređeni u pucnjavi su odrasli muškarci. Jedna od žrtava je preminula...Pratimo mnogo informacija. Proći će neko vreme pre nego što možemo konačno odgovoriti na pitanje ko je bio napadač", rekao je na brifingu za novinare Džordž Bivens, zamenik komesara za operacije državne policije Pensilvanije.