14.07.2024.

09:19

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) AMERIKA GORI ZBOG OVOG SNIMKA! Atentat na Trampa mogao biti sprečen! Svedok izjavom zatresao javnost, ko je kriv za ovo?!

Svedok atentata na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa rekao je da je „video čoveka s puškom kako se penje po krovu susedne zgrade“.

- Primetili smo čoveka kako puže po krovu zgrade pored nas, nekih 15 metara udaljene. Vrlo jasno smo videli da je imao pušku. Upozorili smo policiju na njega, ali niko nije reagovao. Pitao sam sebe: „Zašto Tramp i dalje govori“, i sledeće što se desilo – pet hitaca -  rekao je za BBC čovek koji se predstavio kao Greg.

Na pitanje novinara da li je siguran da su se pucnji čuli s tog krova na kome je video čoveka s puškom, odgovorio je potvrdno.

- Sto posto. Bio je tamo bar nekoliko minuta pre pucnjave, rekli smo policiji, uperili smo prst ka njemu upozorivši pripadnike Tajne službe - ponavljao je uzbuđeno Greg.

Tramp je pogođen u uvo u pokušaju atentata koji se desio na mitingu u Pensilvaniji, kad je bivši predsednik SAD svojim pratiocima govorio o predstojećim predsedničkim izborima.

U jednom trenutku, dok je Tramp govorio, začula se pucnjava, on se uhvatio za glavu i zatim legao na binu, a brzo su reagovali pripadnici obezbeđenja, koji su „neutralisali“ napadača. Napadač je ubijen, a naknadno je saopšten i njegov identitet.