14.07.2024.

10:10

Foto: EPA/printscreen

Planeta

(FOTO) Ko je ovde lud?! Neočekivano otkriće o atentatoru na Trampa! Pojavila se fotografija koja je zbunila sve - na čijoj je on strani?!

FBI je identifikovao osumnjičenog napadača na Trampa kao Tomasa Metju Kruksa, koji je živeo u Betel parku, predgrađu Pitsburga, oko 80 kilometara južno od lokacije na kojoj se održavao Trampovog miting, prenosi CNN.

Kruks je 2022. godine završio srednju školu Betel Park, preneli su lokalni mediji, a zapisnici Savezne izborne komisije pokazuju da je donator naveden pod imenom Tomas Kruks sa istom adresom kao i napadač, u januaru 2021. godine dao donaciju od 15 dolara  jednog organizaciji za političku akciju naklonjenoj Demokratskoj stranci.

Informer

 

Prema zvaničnim podacima nadležnih bezbednosnih službi, Kruks je pucao na Trampa sa krova obližnje zgrade izvan bezbednosnog pojasa oko lokacije na kojoj se održavao miting, a potom su ga likvidirali agenti Tajne službe.

- Napadač nije imao nikakvu identifikaciju pri sebi zbog čega su agenti morali da provere njegov DNK i dobiju biometrijsku potvrdu identiteta - izjavio je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terensku kancelariju FBI-a u Pitsburgu.