14.07.2024.

10:20

Foto: Foto: Pexels, Reuters

Planeta

Šokantne vesti o Trampu iz Moskve! Rusija još pre dva meseca predvidela sve?! Americi stiglo upozorenje, nisu ga slušali!

- Pre tačno dva meseca skrenula sam pažnju na to da u Sjedinjenim Državama bukvalno podstiču raspirivanje mržnje prema političkim protivnicima, navodeći i primere američke tradicije ubistava predsednika i predsedničkih kandidata - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona se osvrnula i na svoju poruku napisanu u maju, u kojoj je napomenula da u Sjedinjenim Državama "otvoreno govore o potrebi da se ubije republikanski predsednički kandidat, bivši predsednik SAD Donald Trampa", dok istovremeno kritikuju legitimitet izbornog procesa u Rusiji, prenosi RIA Novosti.

Donald Tramp je u subotu prekinuo javni nastup u Pensilvaniji pošto je povređen u napadu, američka tajna služba saopštila je da je ubila osumnjičenog napadača koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini i usmrtio jednu, a teško ranio još dve osobe.

Prema FBI, američke vlasti nisu unapred znale za pripremu zločina, a za napad je osumnjičen 20-godišnji Tomas Metju Kruks iz Pensilvanije.

On se navodno krio na krovu jedne zgrade udaljene oko 100 metara od bine i izvan područja gde se održavao Trampov predizborni skup.