14.07.2024.

12:18

Foto: Reuters/Deep State Printscreen

Planeta

Udarno iz Ukrajine! Bezuglaja: Šef vojske pristao na predaju trupa i prekid vatre! Bukti rat u Kijevu, Zelenski ima novog žrtvenog jarca!

Bezuglaja je objavila kritički post upućen Sirskom, navodeći da je glavnokomandujući OSU kriminalac i da svaki dan njegovog boravka na toj poziciji smanjuje borbenu sposobnost ukrajinskih snaga.

- Više izvora mi je potvrdilo dva izuzetno važna momenta u vezi sa stavom Sirskog i njegovog okruženja: on je saglasan da potpiše režim prekida vatre i razne varijante kapitulacije i primoravanja na mir, ne veruje u pobedu i iskreno smatra da nismo sposobni da ostvarimo prednost nad Rusima na sopstvenoj zemlji - napisala je Bezuglaja.

Prema njenim rečima, Sirski je doneo odluku o rotaciji nekih jedinica OSU, uprkos protivljenju komandira koji su direktno učestvovali u borbenim dejstvima. Kao rezultat toga, kako navodi poslanica, probijena je odbrana OSU u Torecku i Njujorku u DNR.

Ranije je Bezuglaja optužila ministra odbrane Ukrajine Rustema Umerova da ne kontroliše dešavanja u OSU.

Bezuglaja je više puta kritikovala rukovodstvo OSU. Konkretno, bivšeg glavnokomandujućeg OSU Valerija Zalužnog, koji je u februaru smenjen sa te pozicije. Ubrzo nakon smene, Bezuglaja je izjavila da se posle promene komandovanja ukrajinskim trupama ništa nije promenilo.