14.07.2024.

11:26

Foto: Shutterstock/Tanjug/AP

Planeta

HITNO IZ SAD! ZATVOREN VAZDUŠNI PROSTOR! Nešto čudno se dešava: Drama iznad mesta atentata, vlasti blokirale sve letove nad njim!

Federalni istražni biro identifikovao je 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kao "subjekta umešanog" u pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa. U saopštenju FBI navedeno je da je Kruks iz Betel parka u Pensilvaniji, prenose mediji.

Podsetimo, ripadnici Tajne službe evakuisali su Donalda Trampa sa predizbornog skupa u gradiću Batler u Pensilvaniji, nakon što se iz mase čulo nekoliko pucnja iz vatrenog oružja. Tramp, kojem su se oko uva i na licu videli tragovi krvi, prebačen u bolnicu. Napadač je ubijen. Jedna osoba iz publike ubijena, a još dve su zadobile teške povrede.

Agenti Tajne službe pomogli su Trampu da ustane i hitno ga izveli sa bine. Nakon što je ustao, na Trampovom licu mogla se videti krv. Republikanski kandidat na predstojećim predsedničkim izborima je izlazeći sa bine ponovo uzvikivao ka gomili sa podignutom pesnicom.

Osoba koja je pucala na skupu bivšeg predsednika i republikanskog kandidata Donalda Trampa ispalila je više hitaca sa "uzvišene pozicije" izvan mesta gde se održavao miting pre nego što su ga agenti tajne službe neutralisali, saopštili su zvaničnici.

Tramp je u međuvremenu napustio Pensilvaniju i sleteo u Nju Džerzi, a svojim pristalicama u mejlu poručio je da se neće predati.