14.07.2024.

11:41

Foto: EPA

Planeta

Nema kraja haosu u SAD! Gde je nestala Melanija?! Ceo svet čeka veliki rasplet situacije nakon pokušaja atentata na Trampa!

Tramp je pokazivao tabelu sa brojevima graničnih prelaza kada se začuo pucanj - bivši predsednik je pogođen u uvo pre nego što su ga agenti tajne službe ispratili sa bine. U incidentu su ubijeni napadač i još jedna osoba.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što je Tramp ponosno predstavio svog 18-godišnjeg sina Barona publici na Floridi po prvi put na političkom mitingu. Nije potvrđeno da li su Melanija i Baron bili na skupu - Tramp ih nije predstavio na početku skupa.

Inače se očekuje da će Melanija prisustvovati Republikanskoj nacionalnoj konvenciji sledeće nedelje. Izvor upoznat sa planovima konvencije rekao je za NBC Njuz da će bivša prva dama biti na četvorodnevnom događaju u Milvokiju, gde će Tramp zvanično prihvatiti nominaciju svoje stranke.

Izvori kažu da bi Melanija potencijalno mogla da provede većinu svog vremena u Mar-a-Lago u Palm Biču, Floridi ili Njujorku - pošto njen 18-godišnji sin Baron pohađa Univerzitet u Njujorku nakon što je završio srednju školu samo nekoliko nedelja ranije. To bi moglo značiti da bi Melanija umesto toga putovala u Vašington samo u ceremonijalne svrhe, kao što su državne večere i ceremonije u Beloj kući.

Autorka nekoliko knjiga o bivšim prvim damama Kejt Anderson Brauer rekla je da postoje jasni dokazi da se Melanija "još više distancira od svog muža i od društvene političke scene Vašingtona" - dodajući da je "očigledno mrzela da bude u Vašingtonu".

Tomas Metju Kruks (20) je pucao na Trampa dok je bio na krovu obližnje zgrade, pre nego što su ga ubili agenti Tajne službe.

Nije imao nikakvu identifikaciju kod sebe, tako da su agenti morali da "provere njegov DNK i dobiju biometrijsku potvrdu," rekao je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za kancelariju FBI-ja u Pitsburgu, na konferenciji za novinare u subotu uveče pre nego što je Kruks identifikovan.

Jedan učesnik mitinga je ubijen, a dva su kritično povređena.