Autor: Informer.rs

14.07.2024.

13:45

Foto: EPA

Planeta

Malo je falilo! Tajna služba "slučajno" zakazala! Isplivale sumnje zbog spore reakcije agenata!

Bivši predsednik Donald Tramp povređen je u pucnjavi na mitingu u Pensilvaniji 13. jula samo nekoliko dana pre nego što je prihvatio republikansku nominaciju.

- Najsumnjivije je bilo to što u slučaju Trampa, Tajna služba nije odgovorila na izveštaje o strelcu koji je puzao sa pištoljem po krovu u blizini, kako su izvestili očevici - izjavio je stručnjak.

Trampov politički rival predsednik Džo Bajden i drugi veliki politički lideri osudili su nasilje, dok su američki mediji svih razmera upozorili na podsticanje i mržnje usred onoga što je CNN nazvao „divljom i nepredvidivom izbornom godinom“.

Prema Benetovim rečima, incident će "od Donalda Trampa učiniti nekom vrstom superheroja, čoveka od čelika".

Informer

 

Bivši specijalista za psihološki rat sugerisao je da su slike Trampa sa podignutom pesnicom, krvarenjem i izgovaranjem: „bori se, bori se“ snažno uticale na američku javnost.

Čini se da je pucnjava produbila jaz unutar već polarizovanog američkog društva.

Američki stručnjaci sa leve i desnice upozorili su da bi pucnjava na mitingu mogla da izazove dalje političko nasilje sa demokratama i republikancima koji upiru prstom jedni u druge.

Dok je bivši zvaničnik Baraka Obame Samanta Vinjard, nagovestila moguće „odmazde” desničara na Bajdenovu kampanju, konzervativni stručnjak Rajan Savedra napisao je na Iks da demokrate i njihovi saveznički mediji pokušavaju da prikažu konzervativce kao „stvarnu opasnu pretnju”.

Vašington Ekzaminer je naveo da bi Trampova smrt izazvala višemjesečni "građanski rat" u SAD, dok je Vashington Post upozorio da nacija nije izašla iz šume.

Nalet teorija u rasponu od Trampovog insceniranja pucnjave do Bajdena koji je naredio udar na svog političkog rivala pojavio se nakon incidenta.