14.07.2024.

17:00

Foto: printscreen

Planeta

Usporeni snimak atentata! Hitno! Ovaj delić sekunde je bio presudan za Trampov život?! (VIDEO)

Tramp se hvata za uvo i pada, šokirajući svoje pristalice koje se saginju u nastalom haosu. Na snimku se vidi kako je Tramp malo okrenuo glavu neposredno pre nego što se čuju pucnji.

Brojni korisnici društvene mreže X/Tviter podelili su usporeni snimak koji navodno prikazuje kako Tramp blago pomera glavu pre nego što se čuo pucanj.

Mnogi korisnici interneta tvrde da mu je pomeranje glave u poslednjem trenutku bukvalno pomoglo da "izbegne metak", što je doprinelo tome da preživi napad sa samo manjom povredom.

Jedan korisnik, objavljujući usporene video-snimke trenutka kada je metak pogodio Trampovo desno uvo, izjavio je da je Trampov nagib glave spasao Amerikance od "građanskog rata". Drugi su se pitali da li bi ga metak drugačije pogodio da republikanski kandidat nije pomerio glavu.

Ipak, spekuliše se da li je Tramp zaista pomerio glavu pre nego što je čuo pucanj. Incident je snimljen iz više uglova, a video snimci su preplavili internet. Jedna fotografija pokazuje kako metak prolazi tačno iznad Trampovog ramena, leteći desno od njegove glave.

Tramp je izjavio da je čuo "zviždanje, pucnje i odmah osetio kako metak probija kožu", prenosi CBS News.

Tomas Metju Kruks (20) pucao je na Trampa sa krova obližnje zgrade van sigurnosnog perimetra mitinga, pre nego što su ga agenti Tajne službe ubili, prema navodima zvaničnika.

Kruks nije imao nikakvu identifikaciju kod sebe, pa su agenti morali da "provere njegov DNK i dobiju biometrijsku potvrdu" rekao je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za kancelariju FBI-ja u Pitsburgu, na konferenciji za novinare u subotu uveče pre nego što je Kruks identifikovan.

Jedan učesnik mitinga je ubijen, a dva su teško povređena.