14.07.2024.

23:12

Foto: Reuters

Planeta

Mreže gore, ko je i šta radi misteriozni čovek odeven u crno i sa šeširom tokom atentata na Trampa?!

Međutim, vrlo brzo je otkriveno da je to zapravo republikanac Vins Fuska, koji se takođe kandidovao za Senat 2022. godine da bi predstavljao Pensilvaniju. Inače, on je popularni teoretičar zavere i veliki pobornik Donalda Trampa, a jedan je od glavnih pristalica teorije zavere" KAnon" i kojeg nazivaju i "čovek iz Pitsburga". 

Naime, njegovi sledbenici veruju da je on zapravo Džon F. Kenedi Mlađi, sin ubijenog predsednika, koji je lažirao svoju smrt u avionskoj nesreći 1999. godine i zapravo pomaže Donaldu Trampu u borbi protiv tzv. "duboke države" - tajne mreže vladinih zvaničnika i uticajnih ljudi koji rade protiv Trampa kako bi zadržali svoju moć i kontrolu. 

Fuska sam nikada nije rekao da je to istina. Te spekulacije su počele da se šire još 2018. godine i iako ove teorije nemaju dokaza koji bi ih podržali, Fuska se i dalje smatra jednom od istaknutijih ličnosti u krugovima pristalica KAnona. 

Fuska je takođe čest posetilac Trampovih mitinga, a upravo je on bio na skupu gde se dogodio napad. Na snimcima se jasno vidi, a u jednom trenutku je nakratko ustao da vidi šta se dešava sa Trampom.  

Inače, Donald Tramp se  obratio pristalicama i Amerikancima nakon napada. On se svima zahvalio na molitvama i mislima koje su mu juče upućene, jer je samo Bog sprečio da se dogodi nezamislivo, napisao je republikanski kandidat za predsednika SAD na svojoj platformi Truth Social. 

- Nećemo se prepustiti strahu, već ćemo ostati nepokolebljivi u svojoj veri i zadržati prkosan stav pred licem zla. U ovom trenutku važnije je nego ikada da održimo jedinstvo i pokažemo svoj pravi karakter Amerikanaca, i da ostanemo jaki i odlučni i da ne dozvolimo zlu da pobedi" - dodao je on.

Tramp će sada otputovati u Milvoki, gde se od ponedeljka održava republikanska konvencija. Na kraju konferencije biće zvanično predložen za predsedničkog kandidata Republikanske partije.