15.07.2024.

06:40

Foto: Twitter video printscreen

Planeta

(VIDEO) Hitno! Stigao Tramp! Ceo svet na nogama: Uskoro donosi istorijsku odluku, ovo će biti prelomna tačka u kampanji!

FBI je saopštio da nema poznatih pretnji konvenciji ili bilo kome ko će prisustvovati, dok je Tajna služba rekla da ne predviđa nikakve promene u bezbednosnom planu.

- Namerevao sam da odložim svoj put u Viskonsin na Republikansku nacionalnu konvenciju za dva dana, ali sam upravo odlučio da ne mogu dopustiti napadaču ili potencijalnom ubici da nas natera na promenu rasporeda ili bilo šta drugo - napisao je Tramp juče na svojoj stranici "Truth Social".

Očekuje se da će objaviti ime svog potpredsednika. Konvencija će uključivati govore republikanaca u usponu, a Tramp bi trebao objaviti svoj izbor za potpredsedničkog kandidata. Očekuje se da će se na konvenciji iznositi stavovi stranke o temama kao što su abortus, imigracija i ekonomija.

Atentator donirao novac demokratama

Pucnjava je izazvala raspravu o predsedničkoj kampanji, koja je bila usmerena na pitanje treba li 81-godišnji Bajden odustati nakon lošeg nastupa na debati 27. juna.

Bajdenova kampanja je pokušala da promeni svoju strategiju, prikazujući Trampa kao opasnost za demokratiju zbog njegovih upornik lažnih tvrdnji o izbornoj prevari, ali je u subotu saopštila da za sada obustavlja svoje političko oglašavanje.

Atentator Tomas Metju Kruks bio je registrovani republikanac, prema podacima biračke komisije, ali je donirao 15 dolara političkom komitetu demokrata kada je imao 17 godina. U vreme pucnjave bio je zaposlen kao pomoćnik kuvara u domu za stare.