15.07.2024.

07:29

Foto: Tanjug/AP/Evan Vucci

Planeta

Da nisam to učinio u tom trenutku, danas ne bismo razgovarali! Prvi intervju Trampa nakon atentata: Evo šta mu je spasilo život!

U ekskluzivnom intervjuu za Washington Examiner, Tramp je rekao da želi da iskoristi istorijski trenutak i okupi zemlju.

- Govor koji sam nameravao da održim u četvrtak biće impresivan - rekao je i Tramp i dodao:

- Da se ovo nije dogodilo, ovo bi bio jedan od najneverovatnijih govora. Iskreno, sada će to biti potpuno drugačiji govor.

Naime, pre napada Tramp je planirao govor koji je trebalo da bude usmeren uglavnom na politiku sadašnjeg predsednika Džoa Bajdena.

Tramp smatra kako je subotnji napad promenio izbornu kampanju, što priznaju i republikanci i demokrate. Naveo je kako su ga nakon napada zvali ljudi iz cele zemlje koji dolaze iz različitih sfera života i imaju različite političke stanove.

Istakao je kako ga je od smrti spasilo to što se okrenuo od gomile kako bi pogledao ekran koji prikazuje podatke koje je koristio u svom govoru.

- Retko odvraćam pogled od gomile. Da nisam to učinio u tom trenutku, pa, danas ne bismo razgovarali, zar ne? - dodao je on.

Tramp je intervju imao u trenutku kad je kretao prema Milvokiju gde se održava Republikanska nacionalna konvencija od ponedeljka do četvrtka.

- Ovo je šansa da okupimo zemlju. Pružila mi se ta prilika - kazao je bivši predsednik.

Tramp je na društvenoj mreži Truth objavio u nedelju ujutro da je "samo Bog sprečio da se nezamislivo dogodi" i da se "neće bojati".

U razgovoru s Washington Examinerom, pozvao se na Boga i naveo kako je upravo zbog njega spašen.

- Ovo je prilika da se okupi cela zemlja, čak i celi svet. Govor će biti puno drugačiji, puno drugačiji nego što bi bio pre dva dana - rekao je.

Tramp je objasnio sad već legendarnu fotografiju koja će po svemu sudećem obeležiti izbore.

On je, prema svojim rečima, podigao ruku dok ga je Tajna služba vodila s pozornice kako bi ljudima tamo dao do znanja da je dobro.

- I da Amerika ide dalje, mi idemo napred, da smo jaki - rekao je.