15.07.2024.

09:08

Foto: EPA/printscreen

Planeta

(FOTO) SKANDAL! Bolesno da bolesnije biti ne može! Atentat na Trampa ovako komentarišu mejnstrim mediji: Napadač poginuo u napadu?!

"Ovo je užasan trenutak za Ameriku, ali moglo je biti mnogo gore. Politički animozitet i retorika puna mržnje rastu do visokog nivoa što je u američkoj istoriji prečesto dovodilo do nasilja i pokušaja ubistava", piše "Volstrit džornal".

"Vašington post" je ocenio da incident označava šokantan preokret u napetom predizbornom periodu kada su strahovi od nasilja već veliki.

Informer

 

Pucnjava na Trampovom skupu dogodila se manje od dva meseca nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica koji je bio životno ugrožen, podsetio je "Politiko".

Američki "Aksios" je izvestio da su nakon incidenta ubrzo stigle osude i republikanske i demokratske partije u Sjedinjenim Američkim Državama, a članovi Kongresa, zvaničnici predsedničke administracije i bivši šefovi država takođe su osudili čin.

Možda najskandalozniji naslov dolazi od Sandej Denver posta, koji je za vest o atentatu na Trampa stavio naslov: Napadač poginuo u napadu

Informer

 

Ovo su naslovi vodećih elektronskih medija u svetu

En-Bi-Si: Zvuci puške čuju se na Trampovom mitingu

Bi-Bi-Si: Tramp "dobro" nakon pucnjave na mitingu u Pensilvaniji

Ej-Bi-Si njuz: Bajden je informisan o incidentu na Trampovom mitingu poslanike koji osuđuju nasilje

Si-En-En: Tramp povređen u incidentu na skupu u Pensilvaniji

Si-Bi-Si njuz: Tramp siguran nakon što je hitno izveden sa mitinga kada je pucano