15.07.2024.

10:10

Foto: Shutterstock/EPA

Planeta

(VIDEO) SEKUND PO SEKUND! Ovako je trajala drama u Pensilvaniji: Snajperistima trebalo oko 10 sekundi da uoče atentatora?!

Kruks je ispalio prvi metak u 18:45:10, odmah nakon što je Tramp započeo svoj govor. Metak je pogodio Trampa u desno uvo.

Reakcija Tajne službe: Tajna služba je reagovala u roku od 3 sekunde nakon prvog pucnja. Agent pored Trampa je odmah povukao bivšeg predsednika iza podijuma i obezbedio ga.

Drugi pucanj: Kruks je ispalio drugi metak u 18:45:14, koji je promašio Trampa i pogodio jednog od prisutnih u publici, ostavljajući ga u kritičnom stanju.

Treći pucanj: Treći metak je ispaljen u 18:45:18, ponovo promašivši Trampa i pogodivši drugog prisutnog u publici.

Nakon toga, Kruks je ispalio još nekoliko metaka ka mestu događaja.

Neutralizacija napadača: Tajna služba je u 18:45:22 identifikovala i neutralizovala Kruksa, koji je bio lociran na povišenoj poziciji izvan mesta događaja.

Evakuacija Trampa: Tramp je u 18:45:30 bio potpuno okružen agentima Tajne službe i odveden sa mesta događaja u blindirani automobil.

Hitna pomoć: U 18:46:00, medicinski tim je stigao na mesto događaja i pružio prvu pomoć povređenima. Tramp je prevezen u obližnju bolnicu u stabilnom stanju, dok su dva prisutna u kritičnom stanju prevezena hitno na operaciju.

Izjava za medije: U 19:00, Tajna služba je održala konferenciju za štampu potvrdivši incident i zdravstveno stanje bivšeg predsednika, naglašavajući da je Tramp van životne opasnosti zahvaljujući brzom reagovanju agenata​