15.07.2024.

14:20

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Rusi bez milosti! Voz pun municije razvaljen u paramparčad! Dronovi ga otkrili, vojska poslala "iskandera" - rezultat je zastrašujuć!

"Rakete mogu vršiti manevre tokom celog leta, što ih čini izuzetno teškim za otkrivanje i praćenje", navodi se u izdanju.

Magazin naglašava da je zahvaljujući dvostrukom udaru OTRK "Iskander-M", ruskoj vojsci prošle nedelje uspelo da uništi železnički ešalon ukrajinskih snaga sa municijom. Pored toga, ovaj kompleks se uspešno koristi za neutralisanje sistema "patriot" u Ukrajini, zaključuje se u materijalu.

OTRK "iskander" spada u visoko precizno oružje sa dometom do 500 kilometara. Bojeva glava rakete može uništiti gotovo svaku metu: komandne punktove neprijatelja, kolone tehnike, komplekse protivvazdušne odbrane.

U arsenalu "iskandera" nalaze se i balističke i krstareće rakete, koje prilikom prilaska cilju stvaraju lažne elektronske smetnje i postaju praktično neuhvatljive za PVO sisteme protivnika. Krstareće rakete mogu leteti na veoma niskim visinama i izbegavati reljef terena.

Kao odgovor na napade ukrajinskih snaga na civilne objekte, ruske trupe redovno vrše ciljanje udare na mesta gde se nalaze osoblje, tehnika i plaćenici, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojno upravljanje i komunikacione sisteme Ukrajine.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov više puta je istakao da vojska ne gađa stambene zgrade i socijalne ustanove.