15.07.2024.

14:50

Foto: Reuters

Planeta

(FOTO) Strašan skandal u Americi! Vest nakon atentata na Trampa užasnula naciju, reagovao i Mask! "Odvratna ljudska bića..."

"Pao je na testovima liderstva i izdao Ameriku. Birači ga moraju odbaciti na izborima u novembru", poručio je samo dan nakon atentata na bivšeg američkog predsednika "Njujork tajms" u svojoj rubrici "Nedeljni stav"apelujući na čitaoce da ne glasaju za Trampa.

Ovakva naslovna strana objavljena samo dan nakon što je Tramp za dlaku izbegao smrt, izazvala je lavinu negativnih reakcija, a među onima koji su se oglasili bio je i milijarder Ilon Maks.

"Njujork tajms' je upravo danas objavio ovo o Trampu. Oni su zaista bezosećajna i odvratna ljudska bića. Nemaju ni trunke empatije", napisao je Mask na društvenoj mreži Iks.

Uprkos pokušajima pojedinih tviteraša da opravdaju "Njujork tajms“ obrazloženjem da je tekst pripremljen mnogo pre atentata i da novinari nisu stigli da ga izbace iz štampanog izdanja, veći je broj onih koji su se saglasili kako "novinari nemaju trunke sramote".

"Tramp je pokazao karakter nedostojan odgovornosti predsednika. On je pokazao potpuni nedostatak poštovanja prema Ustavu, vladavini zakona i američkom narodu. Umesto uverljive vizije za budućnost zemlje, Trampa pokreće žeđ za političkom moći: da koristi poluge vlade da unapredi svoje interese, zadovolji svoje impulse i izvrši odmazdu protiv onih za koje misli da su mu naneli nepravdu. On je, jednostavno, nesposoban da vodi", istakao je "Njujork tajms" u tekstu koji je u onlajn izdanju objavljen nekoliko dana pre atentata.