15.07.2024.

23:40

Foto: EPA/SAYED MUSTAFA

Planeta

Rusi likvidirali američkog oficira i plaćenika, upravljao je HIMARS-ima?! Kijev tvrdi da je umro zbog visokog holesterola!

Ruski politikolog Dmitrij Agranovski je u komentaru za aif.ru. istakao kako postoji mnogo nedoslednosti u slučaju pogibije američkog vojnog lica. 

- Zapadno vojno osoblje je prisutno, blio da rade kao savetnici, ili su direktni učesnici u borbenim dejstvima i kao komandanti složene tehnike, kao što je isti HIMARS. Ne verujem da je takva oprema poverena ukrajinskoj vojsci - primetio je Agranovski.

Prethodno je pogrebno preduzeće okruga Benton nejasno je objavilo smrt penzionisanog oficira Ričarda Riča Harija Kirlina koji je iznenada umro u 57 godini u Kijevu u Ukrajini," 

Portal TrackANaziMerc, koji prikuplja informacije o stranim plaćenicima u redovima Oružanih snaga Ukrajine, napominje da je tehnički stručnjak Vazduhoplovstva koji je navdno umro u kijevskom hotelu iz nepoznatog razloga zapravo vojni savetnik.

Podsetimo, telo atašea ambasade SAD pronađeno je 25. juna u luksuznom hotelu Hilton u Kijevu. Prema rečima zvaničnika za sprovođenje zakona, na telu diplomate nisu pronađeni tragovi nasilja. 

Prema medicinskim pokazateljima, ataše je imao povišen nivo holesterola. Inače, ruske trupe su u isto vreme uništile tri lansera MLRS HIMARS , koje, kao što znate, kontrolišu zapadni oficiri.