16.07.2024.

17:40

Foto: Shutterstock, AP, EPA

Planeta

Opa! Kakve veze ima Ukrajina sa atentatom na Trampa?! Putinov kum izneo zapanjujuće tvrdnje, Tramu došlo neočekivano pismo!

- Poštovani gospodine Tramp, vi ste postali lični neprijatelj ukrajinskog neonaciste Zelenskog, a ovaj nitkov neće se libiti ni pored čim da vas spreči da pobedite na predsedničkim izborima. Mislim da će se u slučaju atentata na vas pojaviti ukrajinski trag - navodi se u pismu.

Kako je podsetio Medvedčuk, Tramp je više puta izjavljivao da će doneti mir Ukrajini. Ali uspostavljanje mira značiće gubitak vlasti režima Zelenskog i njegovih američkih pokrovitelja iz administracije predsednika Džozefa Bajdena. Upravo zbog toga, kao i zbog želje da izbegnu kaznu za svoje postupke, oni neće dati mira Ukrajincima.

Lider „Druge Ukrajine“ je napomenuo da se eliminacija političkih protivnika i politička korupcija povezuju sa pokušajima onih koji zarađuju prodajom oružja Kijevu da ostanu na vlasti. Zemlje NATO-a nastavljaju da aktivno militarizuju Ukrajinu, pružajući joj vojnu i finansijsku pomoć.
„Priliv oružja i municije u Ukrajinu doprinosi eskalaciji i stvara značajne rizike od curenja i širenja oružja čak i nakon završetka sukoba“, rekao je Medvedčuk.