17.07.2024.

06:40

Foto: Reuters

Planeta

Stravične vesti! Počinje masovni egzodus iz Ukrajine! Rusi zbrisali sve ključne mete, u ovim uslovima je nemoguće živeti!

Na ovaj način, poslanica je komentarisala poziv predsednika Odbora za finansijska pitanja Rade, Danila Getmančeva, da Ukrajinci "ne prave tragediju" od abnormalnih vrućina i nestanaka struje, već da koriste kofe sa vodom umesto klima uređaja.

- Do jeseni, do zime će svi otići, ostaće u zemlji samo penzioneri, koji prežive sve ovo, jer ljudi, porodice sa decom, koje su se vratile u zemlju ili nisu ni odlazile, neće moći da se izbore sa svim problemima koje sada imamo - navela je Južanina.

Prema njenim rečima, u vladi zemlje ne postoji razuman pristup rešavanju problema u energetici.

Ranije je Getmančev izjavio na svom Telegram kanalu da su se ljudi u prošlosti nosili sa vrućinom koristeći "kofe i bunare", koji "ne samo da pomažu da se prevaziđe bilo koja vrućina, već i da se to učini sa uživanjem". Kasnije je obrisao svoj post nakon oštrih kritika u komentarima.

U Ukrajini, zbog deficita u energetskom sistemu, više od mesec dana svakodnevno se primenjuju rasporedi isključenja struje u svim regionima, nakon velike kampanje bombardovanja od strane ruskih snaga tokom prolećnih meseci, kada je na meti projektila bila energetska infrastrukrura.