17.07.2024.

07:40

Foto: Reuters

Planeta

Šok za Ruse! Ko ovo puca po vojsci Putina?! Imaju centar u Rusiji, sedište im u Teksasu, svi u Moskvi poludeli nakon saznanja!

- Analizom internet-resursa povezanih sa moto-klubom 'Bandidos', kao i praćenjem društvenih mreža članova organizacije, utvrđeno je da su neki članovi kluba iz Rusije, Ukrajine i Kazahstana vojna lica OSU - rekao je izvor.

Moto-klub i dalje deluje u Rusiji. Njegova centrala je u Teksasu, a ima široku mrežu ogranka u 22 zemlje.

Na osnovu podataka sa društvenih mreža, RIA Novosti je identifikovala nekoliko članova moto-kluba koji su ujedno i vojnici OSU. Na primer, Anatolij Borovski iz ogranka "Bandidos MC Odessa Arcadia" u Odeskoj oblasti, služio je u OSU pod pozivnim imenom Talibаn. Prema njegovim dokumentima, rođen je u Dzeržinsku (DNR), a živi u Odesi.

Borovski je prošao obuku u julu 2022. godine, koju je vodio i narednik američkog Mornaričkog korpusa, Nikolas Pirko. Trenutno služi u jedinici 7382, u 126. zasebnoj brigadi teritorijalne odbrane OSU, stacioniranoj u Odesi. Borovski je učestvovao u borbama u Odeskoj, Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti. Njegov prijatelj, član "Bandidos" sa pozivnim imenom Fil, takođe je ratovao i poginuo.

RIA Novosti je otkrila da je Timofej Voronjuk iz ogranka "Bandidos MC Dnepr Avangard" takođe pristupio OSU. Osim toga, dvojica građana Ukrajine, indirektno povezanih sa "Bandidos", takođe se bore za kijevski režim. Anton Lozicki i Andrej Nevski su aktivni na grupama povezanim sa "Bandidos".

Lozicki je, prema fotografiji na društvenoj mreži, dobio američku nagradu "Purpurno srce", a Nevski je učestvovao u vežbama u nemačkom Grafenvoru.

Iz Kijevske oblasti u zonu SVO otišao je član "Bandidos MC WestWay", pod imenom Dimmi, dok je Vadim Homenko iz "Diablos MC Support Club BMC" postao borac OSU i služi u vojnoj obaveštajnoj službi OSU.

Ove informacije jasno pokazuju da pojedini članovi međunarodnog kluba "Bandidos" služe u redovima OSU i prolaze obuku pod vođstvom američkih i NATO vojnika.

Na profilima prijatelja i saboraca pomenutih boraca nalaze se fotografije koje potvrđuju učešće u konfliktu na strani OSU nekoliko građana Rusije sa oznakama zastave tzv. Ičkerije.

U 2015. godini, predsednik komiteta Saveta federacije za ustavno zakonodavstvo, Andrej Klišas, predložio je da Generalno tužilaštvo unese dva strana moto-kluba — "Hells Angels" i "Bandidos" na listu nepoželjnih organizacija.