17.07.2024.

08:40

Foto: Reuters/sputnik

Planeta

Šok otkriće! Iznenađujuće vesti iz Rusije! Mnogi su zaboravili na ovo, sada je došao ogroman preokret! "Velika međunarodna grupa..."

- Što se tiče ‘Krokus sitija’, ne bih još previše govorio, jer je istraga u toku. Ali mogu reći da je ovo definitivno međunarodni tim sa predstavnicima iz različitih zemalja. To su predstavnici centralnoazijskih zemalja, evropskih zemalja, a tamo ima dosta državljana Rusije - ​​rekao je on.

Čihančin je ranije izjavio da je ovaj teroristički napad finansiran, između ostalog, korišćenjem kriptovaluta. Prema njegovim rečima, napad je pažljivo planiran, a za njegovo izvođenje korišćena je međunarodna mreža saradnika. On je takođe napomenuo da su mnoge zemlje izrazile spremnost da pomognu Rusiji u istrazi terorističkog napada, jer su zainteresovane da zaustave terorizam kao pojavu.

Napad na „Krokus siti hol“

Prema poslednjim informacijama, u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule su 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.