17.07.2024.

20:41

Foto: Shutterstock/EPA

Planeta

Ne dajte da vas lažu, službe su znale za atentatora na Trampa! Sve što se sada radi jeste da sakriju istinu!

- Živimo carstvu laži, koje podržavaju mejnstrim mediji. A traženje istine u ovoj imperiji laži za nas je najveći izazov u moralnom bankrotu u kojem živimo - kaže Pol.

On je podsetio da su mnogi ismevali teorije zavere konzervativaca, a sada sugerišu da je čitav događaj nameštaljka da bi Tramp bio „poguran" u anketama uoči izbora.

Bivši pripadnik specijalnih snaga američke Ratne mornarice i osnivač zloglasne privatne vojne kompanije „Blekvoter" Erik Prins tvrdi da činjenica da je Tajna služba dozvolila strelcu naoružanom puškom u krugu od 150 metara od mesta unapred planiranog događaja ukazuje ili na nameru ili na ogromnu nesposobnost.

Podseća i da su službe najmanje dva minuta ranije znale da je neko naoružan na krovu i cilja bivšeg predsednika, ali niko nije sklonio Trampa sa bine.

- Ako je sve ovo brljotina vlade možemo očekivati saslušanja, istrage i komisije koje će zapravo poslužiti da se prikriju službene greške ili čak zle namere nekih u vladi. To je ono što vlada čini bez obzira ko je na funkciji: štiti se od stvarne kontrole i odupire se da bude razotkrivena kao nesposobna ili nešto još gore - kaže Pol.

Upozorava da je, i kad bi postojala istinska istraga, koja bi otkrila šta se dogodilo na Trampovom skupu, pitanje da li bi mejnstrim mediji o tome izvestili.

- To su mediji koji su, nakon što je Tramp jasno upucan u televizijskom prenosu uživo, izvestili da je 'Tramp otpraćen sa bine nakon buke na skupu u Pensilvaniji" (Vašington post), ili 'Tajna služba sklonila Trampa sa bine nakon što je pao' (Si-En-En) - podseća Pol.

Kako dodaje, to su isti oni mejnstrim mediji koji već godinama porede Trampa sa Hitlerom, a sada se pretvaraju da su šokirani što se njihova podla retorika završila nasiljem.

Ukazuje i na reči aktuelne direktorke Tajne službe da izražava svoju posvećenost „raznolikosti" u zapošljavanju agenata, pitavši šta ako je njena posvećenost dovela do raznovrsnosti ali ne uspeva u svojoj osnovnoj misiji.

- Šta ako je problem sa Tajnom službom u tome što je premeštena u nekompetentno Odeljenje za unutrašnju bezbednost, čijem stvaranju sam se oštro protivio dok sam bio u Kongresu - upitao je Pol.