18.07.2024.

08:17

Foto: Reuters

Planeta

Rusi se vratili i razorili sve! Ljudi prestravljeno gledali u nebo! Haos u Mirgorodu!

Napadnut ključni aerodrom

Ruske trupe izvršile su napad u rejonu vojnog aerodroma Mirgorod u Poltavskoj oblasti, rekao je za RIA Novosti Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog pokreta otpora.

- Napadnut je vojni aerodrom, koji je, posle prethodnih napada, ponovo počeo da prima avione, uključujući i trenažne britanske, primećene na nebu iznad Harkova - rekao je Lebedev.

Na vojnom aerodromu u Mirgorodu bazirana je 831. brigada taktičke avijacije Ukrajine. Pored toga, postoji i centar za obuku pilota, a u blizini se nalaze skladišta. Vazduhoplovstvo Ukrajine koristi Mirgorod kao "odskočni" aerodrom za napade na Zaporožje i Krimski pravac.

Prema rečima sagovornika agencije, nakon udara lokalno stanovništvo prijavilo je veliki sjaj na nebu i snažan udarni talas.

Šta se dešava kod Kalinovke?

Ruske trupe su napredovale do Kalinovke severno od Časovog Jara.

Oni su, po svemu sudeći, zauzeli celu teritoriju istočno od kanala Severski Donjec - Donbas. Linija odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Časovom Jaru i okolini prolazi duž kanala.

Kalinovka se ne pominje u jutarnjem izveštaju Generalštaba Ukrajine.

Odbijen napad na Krim

Rusija kaže da je odbila kombinovani napad na Krim.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, oborene su 33 bespilotne letelice i deset bespilotnih čamaca.

Lokalne javne stranice prikazale su snimke pucanja na morske bespilotne letelice u oblasti Sevastopolja i navodne eksplozije jednog od njih.