19.07.2024.

06:15

Foto: Printscreen/Youtube/Reuters/Fotomontaža

Planeta

Jeziva prezentacija na ruskoj TV! Ove evropske gradove Moskva će prve uništiti nuklearnim projektilima! Ko voli, nek izvoli!

Mete bi, prema ovoj prezentaciji, bile Berlin, Varšava, Pariz, Bukurešt i Prag, kao i američke baze u Nemačkoj.

Odgovor na rakete SAD

Popov se vratio na ovu temu reagujući na najavu Vašingtona i Berlina da će SAD, u okviru svoje posvećenosti NATO, početi da razmeštaju rakete dugog dometa u Nemačkoj 2026. godine. Ovo bi uključivalo postavljanje raketa SM-6 i krstarećih raketa Tomahavk i novorazvijenog hipersoničnog oružja.

U snimku koji je na Ks objavio savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Antona Geraščenka, Popov, koji je i član Državne dume Rusje, optužio je SAD da gurnu Evropu u užas svetskog rata "uz zagarantovano obostrano uništenje", prenosi Nevsveek. .

Stojeći ispred video zida sa mapom Evrope, Popov je rekao da će Pentagon rasporediti rakete koje "predstavljaju strašnu pretnju Rusiji". On je dodao da oružje ima mogućnost da stigne do gradova kao što su Sankt Peterburg, Kazanj, Moskva, Novosibirsk i Jekaterinburg, čije su lokacije prikazane na video zidu iza njega.

- Govorimo o projektilima koje potpadaju pod Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), koji je ( Donald ) Tramp uništio - rekao je Popov, govoreći o tome kako su se SAD povukle iz sporazuma o kontroli naoružanja 2019.

Rakete se razmeštaju u Nemačkoj posle 20 godina odsustva. Rakete sa kopna dometa od 500 do 5.500 kilometara zabranjene su do 2019. u skladu sa Ugovorom o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), koji su na kraju Hladnog rata 1987. potpisali tadašnji sovjetski lider Mihail Gorbačov i američki predsednik Ronald Regan. 

Sjedinjene Države su se povukle iz INF-a 2019. godine, rekavši da Moskva krši sporazum, što je Kremlj negirao, samo da bi se i Rusija povukla iz sporazuma.

Tri projektila i Britanije nema

„Nije teško pogoditi geografiju odgovora ako izjava za štampu Bele kuće postane stvarnost. Sve evropske prestonice su u opasnosti ako su naše rakete u Kalinjingradu", rekao je Popov, misleći na rusku eksklavu koja se graniči sa članicama NATO-a Poljskom i Litvanijom. u Baltičkom moru.

Mete bi, prema ovoj prezentaciji, bile Berlin, Varšava, Pariz, Bukurešt i Prag, kao i američke baze u Nemačkoj, koje se zatim brzo prikazuju na ekranu.

Popov je rekao da će se ruska Severna flota suočiti sa Britanijom, "našim tradicionalnim neprijateljem", i da predlozi Vašingtona da se rakete rasporede u Nemačkoj prete ne samo Londonu, već i Mančesteru, Birmingemu i britanskoj pomorskoj bazi u Klajdu u Škotskoj.

- Britanija je najranjivija. Dovoljne su samo tri rakete i ova civilizacija će se urušiti - dodao je Popov.