19.07.2024.

08:59

Foto: Reuters

Planeta

Karlson brutalno opisao američki ponor: Na izborima za Belu kuću može biti izabran i pokojnik!

 

- Jeste li videli da naš glavnokomandujući predlaže da upotrebimo naše oružane snage za zaštitu naše zemlje ili živote njenih građana? Ne, to važi za Ukrajinu. I to je već previše. Zapravo, to je previše uvredljivo. To je srednji prst u lice svakom američkom građaninu - ocenio je novinar na kongresu republikanaca.

Novinar je, komentarišući američke predsedničke izbore istakao da uz određenu dozu prevare na izborima za šefa Bele kuće može biti izabrana lutka ili pokojnik.

- Ne volim da govorim ovo, ali to je istina: lutka ili pokojnik mogu biti izabrani za predsednika. Imam u vidu da je to teoretski moguće, ako bude dovoljno obmane - rekao je novinar na kongresu.

Karlson je takođe podvukao da se nakon atentata na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa sve promenilo: svet, Amerika i Amerikanci, kongres republikanaca, ali da je sam političar istovremeno nakon toga što se desilo postao lider nacije.

Karlson je priznao i da je nekoliko sati nakon atentata razgovarao telefonom sa Trampom.

- On (Tramp) nije rekao nijednu reč o sebi. Rekao je samo da je bio zadivljen i ponosan na gomilu koja nije pobegla (nakon pucnjave) dodao je Karlson.

Prethodno, na mitingu republikanaca Tramp je ranjen metkom u uvo, a jedan muškarac je ubijen, dok se dvoje ranjenih ljudi nalazi u bolnici u stabilnom stanju. Napadač je likvidiran.