19.07.2024.

12:39

Foto: Foto: AP Photo, Reuters

Planeta

Svet ovo mora da zna! Kamere su se isključile, onda je Putin američkom novinaru rekao nešto što ga je zaledilo!

 

"Karlson kaže da su, nakon što su kamere isključene, on i Putin razgovarali nasamo, daleko od filmske ekipe i telohranitelja", navodi se u tekstu.

Novinar tvrdi da mu je Putin u ličnom razgovoru rekao da je zabrinut da bi sukob u Ukrajini mogao da eskalira u nuklearni.

Osim toga, Putin je izrazio razočaranje što nije komunicirao sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom od februara 2022. godine, a takođe je rekao da neki članovi američke administracije "sa ukrajinskim korenima" ometaju mirovne napore, rekao je Karlson.

Prethodno je Karlson rekao da kod kuće drži fasciklu sa kopijama istorijskih dokumenata, koje mu je ruski predsednik Vladimir Putin poklonio tokom njihovog sastanka u Kremlju, takođe je uveren da je sukob u Ukrajini izazvan akcijama Sjedinjenih Država.

U februaru je Karlson posetio Moskvu i intervjuisao Putina. Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom. Ruski predsednik je američkom novinaru dao i kopije pet istorijskih dokumenata, uključujući pisma Bogdana Hmeljnickog, za RIA Novosti pojasnio je Vladimir Arakčejev, direktor Ruskog državnog arhiva drevnih akata (RGADA).