Autor: Informer.rs

19.07.2024.

19:29

Foto: Shutterstock/EPA

Planeta

Nije ni bilo tajne službe? Uzbunjivač otkrio jezive bezbednosne propuste američkih agencija!

Pucnji ispaljeni sa krova obližnje fabrike zarezali su Trampu u uvo, ubili jednog člana publike, a ranili još dvojicu pre nego što su snajperista izvukli pripadnici reda.

- Uzbunjivači mi kažu da VEĆINA Trampovih bezbednosnih detalja koji su radili na događaju prošle subote nisu bili čak ni Tajna služba - rekao je Havlei, republikanac iz Misurija, u petak , optužujući Ministarstvo za unutrašnju bezbednost da je dodelilo „nespremno i neiskusno osoblje“ u kampanju ralli.

U javnom pismu sekretaru DHS-a Alehandru Majorkasu, Houli je rekao da su mu uzbunjivači sa „direktnim saznanjem o događaju” rekli da većina bezbednosnih detalja „u stvari nisu bili agenti USSS-a, već su umesto toga izvučeni iz istrage o unutrašnjoj bezbednosti (HSI).

Informer

 

Prema uzbunjivačima, obezbeđenje nije koristilo pse da nadgleda područje, dozvoljavalo je ljudima bez odgovarajućih bedževa da pristupe bekstejdžu, nije imalo ljude stacionirane oko perimetra ili raspoređene oko podijuma, između ostalog.

Houli je član Senatskog komiteta za unutrašnju bezbednost i vladina pitanja i obavestio je Majorkasa da će u potpunosti zaštititi ove uzbunjivače, dok nastavlja da istražuje „zapanjujuće bezbednosne propuste 13. jula“.

On je od Majorkasa zahtevao odgovore na tvrdnje uzbunjivača u roku od sedam dana.

Zgrada iz koje je Tomas Metju Kruks otvorio vatru bila je baza za lokalnu policiju koja je pomagala u obezbeđenju.

Ostaje misterija kako je uspeo da se neopaženo popne na krov i ostane tamo uprkos tome što su civili u više navrata upozoravali policiju i tajnu službu skoro 20 minuta pre nego što je pucao.

Informer

 

Direktorka tajne službe Kimberli Čitl pokušala je da objasni odsustvo osoblja tajne službe na tom konkretnom krovu tvrdnjom da je bio previše nagnut i da predstavlja bezbednosni rizik.

Neuveren, Nadzorni odbor Predstavničkog doma izdao je sudski poziv da je primora da svedoči pred Kongresom pod zakletvom.

Tramp je u poslednjem trenutku okrenuo glavu udesno, pa je metak namenjen njegovoj glavi promašio.

Nakon što je obezbeđenje preplavilo bivšeg predsednika, on je ustao, podigao pesnicu i rekao svojim sledbenicima da se „bore“.

Republikanci su ga potvrdili za svog predsedničkog kandidata na ovonedeljnoj nacionalnoj konvenciji u Milvokiju.