20.07.2024.

12:55

Foto: Printscreen You Tube

Planeta

Žestok napad Rusije u Harkovskoj oblasti! "Iskanderi" i dronovi parali nebo, ima mrtvih!

Oni su rekli da su u ruskim napadima pogođeni objekti energetske i železničke infrastrukture širom Ukrajine, preneo je Rojters.

Načelnik Harkovske oblasti Oleg Sinegubov napisao je na Telegramu da su projektili "iskander" pogodili infrastrukturni objekat u gradiću Barvinkovo u toj oblasti, kada su dva civila poginula, a tri ranjena.

Sinegubov je istakao da je u napadu oštećeno više od 50 kuća, kao i jedan broj administrativnih i poslovnih zgrada.

Ukrajinske vazdušne snage saopštile su da su ruske snage tokom noći lansirale četiri balističke rakete "iskander" koje ukrajinska PVO nije uspela da obori.

Ukrajinska PVO oborila je 13 od 17 ruskih dronova iznad pet regiona na istoku, severu i centralnom delu Ukrajine.

Državna elektroenergetska kompanija Ukrenergo saopštila je da su ruski dronovi gađali elektrodistributivne objekte u centralnoj Poltavskoj oblasti, regionu Sumi na severoistoku i u Černigovskoj oblasti na severu zemlje.

Ukrenergo je naveo da je uveo vanredna isključenja električne energije za domaćinstva i privredu u Poltavskoj i Černigovskoj oblasti.

Ukrajinske železnice saopštile su da je u ruskim napadima tokom noći oštećena železnička infrastruktura u pojedinim delovima Harkovske oblasti, zbog čega je došlo do kašnjenja nekih putničkih vozova.