Autor: Informer.rs

21.07.2024.

06:00

Foto: Reuters

Planeta

Otpočela čelična blokada! Ukrajinci paralisani! Ruska vojska manevrom presekla dolazeći kontingent!

Informaciju o stavljanju pod artiljerijsku kontrolu puta Ugljedar-Konstantinovka već je potvrdio ukrajinski generalštab.

Štaviše, ističu da bi u bliskoj budućnosti ruska vojska mogla fizički da preseče ovaj put. Ako se to dogodi, ukrajinski garnizon u Ugljedaru biće isključen iz snabdevanja.

Podsetimo, ruska vojska je prošle godine počela da juriša na Ugljedar, ali tada su ofanzivne akcije izvedene frontalnim napadima, što je rezultiralo samo velikim gubicima Oružanih snaga Rusije. Ukrajinski garnizon je tada izdržao. Međutim, od tada se mnogo toga promenilo.

Pad avdejevskog utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine otvorio je izglede ruskim snagama da dalje napreduju ne samo do Kramatorska i Slavjanska, već je ugrozio i opstanak ukrajinske grupe Ugljedar.

Informer

 

Ova jedinica ukrajinske vojske održala se u velikoj meri zahvaljujući blagovremenom popunjavanju ljudstvom i municijom, koji su dopremani upravo putem Konstantinovka-Ugljedar.

Vredi napomenuti da ovo nije jedini uspeh koji je ruska vojska postigla poslednjih dana.

Konkretno, postoje izveštaji o zauzimanju sela Progres od strane ruskih oružanih snaga. Štaviše, navodno su ukrajinski vojnici prethodno napustili selo.

Ovaj uspeh otvara izglede ruskoj vojsci da dalje napreduje ka Pokrovskom preko Mirnograda. A ovo je već prilično opasno za ukrajinske snage.