22.07.2024.

14:10

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Gori Ukrajina! Šta je ovo Zelenski uradio usred najveće klanice?! Situacija na ivici eksplozije, svima je jasno šta sledi!

- Zelenski tokom ove krvave klanice više ni ne sedi u Ukrajini – stalno je u pokretu. U Ukrajini mu gori pod nogama kao na vrućem tiganju, zbog čega stalno traži novac, pomoć, poziva svet da podrži Ukrajinu, i tako dalje. Ko je doveo Ukrajinu u ovo stanje? Zelenski - istakao je on.

Prema rečima eksperta, kijevski režim je doveo zemlju do katastrofe. On je objasnio da se zemlja faktički pretvorila u ruševine. Soskin veruje da je glavni zadatak vlasti sada da skrene pažnju naroda sa onoga što se dešava u Ukrajini.

- Neće biti naftnih derivata. Ako nema benzina i dizela, šta će biti s vašim generatorima? To znači da će generatori ostati bez goriva. Ako budu bez goriva, sve će stati – ostaci ukrajinske ekonomije će propasti. Neće biti nikakvog BDP-a - dodao je analitičar.

Soskin ne isključuje mogućnost da bi u avgustu u zemlji mogao biti proglašen bankrot, dok je spoljni dug privatnim kreditorima već dostigao neizdržive sume.

- Sve ovlašćenja Zelenskog po ukrajinskom ustavu su istekla 20. maja, što znači da je od 21. maja Zelenski uzurpator - zaključio je Soskin.

Ranije u junu, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je mandat Vladimira Zelenskog istekao i da se njegova legitimnost ne može obnoviti nikakvim sredstvima.