22.07.2024.

10:03

Foto: EPA

Planeta

Kamalu moćni ljubavnik ugurao u politiku! Ona 29, on 60 - Bio je opčinjen, najpre joj je kupovao skupe poklone, potom je usledilo ono glavno!

Džord Behizi, koji ima stotine hiljada sledbenika na mrežama, podsetio je na "rane radove" Kamale Haris koji su je doveli u sam vrh američke politike.

Njegov post na mreži Iks prenosimo u celosti:

"Nikada nemojte zaboraviti da je Kamala Haris, kada je imala 29 godina, započela aferu sa 60-godišnjim Vilijem Braunom, on je bio oženjeni predsednik parlamenta Kalifornije, gradonačelnik San Franciska i jedan od najmoćnijih u Kaliforniji.

Kupio je Kamali skupe poklone poput BMV-a i postavio je na dve uticajne funkcije. Imenovao je Kamalu u Kalifornijsku komisiju za medicinsku pomoć, posao plaćen 72.000 dolara godišnje, a takođe ju je imenovao u državni odbor za žalbe za osiguranje od nezaposlenosti, unosan položaj koji je stavljao još 97.088 dolara godišnje u njene džepove.

Braun se kasnije suočio sa istragom o korupciji FBI-a zbog deljenja unosnih gradskih ugovora i imenovanja prijateljima i političkim saveznicima.

Čak i nakon što je ostavio Kamalu 1995. godine, nastavio je da koristi svoj uticaj da promoviše njenu karijeru.

"Svakako sam pomogao u njenoj prvoj trci za okružnog tužioca u San Francisku", rekao je Braun svojevremeno.

Harisovaj je izabrana za državnog tužioca Kalifornije 2010. uz ogromnu pomoć Vilija, a kada se kandidovala za Senat Sjedinjenih Država 2016. godine, Braun je pozvao njenog protivnika Antonija Viljaraigosu da ostane van trke.

Zbog toga je zovem Kamala Hoerris!" (Hoe u žargonu na egnleskom znači laka, promiskuitetna žena)

Rojters je 2020. godine objavio da je Braun već bio odvojen od supruge više od decenije kada su on i Haris počeli da izlaze sredinom 1990-ih i da njihova veza, koja je okončana 1995. godine, nije bila tajna.