22.07.2024.

15:10

Foto: Reuters/Shutterrstock

Planeta

Nešto krupno dolazi! Rusija neočekivano reagovala na šok izjavu Zelenskog! Čudni signali stigli i sa jedne i sa druge strane!

- U suštini, to je naravno bolje nego izjava da su bilo kakvi kontakti sa ruskom stranom isključeni, sa šefom ruske države. Naravno, razgovor u bilo kom tonu o dijalogu je mnogo bolji nego razgovor o nameri da se ratuje do poslednjeg Ukrajinca - rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje kako Kremlj ocenjuje izjavu Volodimira Zelenskog o mogućem dijalogu sa Rusijom.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je juče da su mogući pregovori sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, uprkos ukazu koji je na snazi u Ukrajini o zabrani takvih pregovora.

- Na drugom mirovnom samitu, ako plan bude u potpunosti pripremljen, ako Rusija bude spremna da razmatra ovaj plan, onda ćemo biti spremni da razgovaramo zajedno sa našim partnerima i predstavnicima Rusije. A da li će to biti Putin, ili neće biti Putin – kakve veze ima - rekao je Zelenski u intervjuu za „Bi-Bi-Si“.