24.07.2024.

05:30

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Teška pometnja u SAD! Šta će ovo Putin pokloniti Kinezima?! Šokantan razvoj situacije za Pentagon, ostvaruje se najveća noćna mora!

Prema kineskim medijima, američko rukovodstvo se nedavno „hvatalo za glavu“. Oni veruju da je Putin već napravio, ili će uskoro učiniti neverovatno velikodušan poklon Pekingu.

Stručnjaci navode, da su američki visoki zvaničnici zabrinuti zbog krajnje neprijatne situacije u kojoj su se našle SAD. Tokom proteklih nekoliko meseci, Rusija je nabavila mnoge uzorke američke vojne opreme, a sa njom i pristup mnogim tajnama zapadne odbrambene industrije.

Što je još gore, u bliskoj budućnosti Ruska Federacija može dobiti pristup tajnama američke avijacije. Reč je o avionima F-16, koji bi u bliskoj budućnosti trebalo da budu prebačeni na ruske granice.

Kongresmen SAD, Džon Mulenar, je pre izvesnog vremena pokazao zabrinutost i uputio zahtev Beloj kući kako bi se razjasnilo koliko je Rusija duboko uronjena u tajne američkog naoružanja, i da li te informacije deli sa Kinom?

Nije uzalud što su Sjedinjene Države toliko zabrinute za svoje tajne, jer znaju vrednost takvih informacija.

„SAD su izvukle mnogo korisnih informacija iz aviona MiG-25, koje su im stigle na vrhuncu konfrontacije sa Sovjetskim Savezom. Savladali su tajne ovog borca i stvorili značajne probleme Moskvi“, prenose kineski mediji.

S obzirom na trenutni visok stepen međusobnog poverenja i nivo saradnje između Rusije i Kine, zapadne zemlje strahuju da bi Moskva mogla da podeli neke američke tajne sa Pekingom. Ako je Putin zaista dao Kini takav poklon, onda ovo obećava velike nevolje za ceo Zapad.