22.07.2024.

19:10

Foto: Foto: Shutterstock

Planeta

Ako ovo počne, Evrope neće biti! Uznemirujuće vesti iz Nemačke najavljuju katastrofu! Da li je Putin zaista spreman da pokrene ovo?!

Prema njegovim rečima, spremnost SR Nemačke za rat sa Ruskom Federacijom treba da bude maksimalna do 2029. godine. Pritom, Nemačka se sprema ne za ofanzivni, već za odbrambeni rat. Drugim rečima, nemačkom narodu se sugeriše da će Rusija uskoro napasti SR Nemačku.

Plan za pripremu odbrane je već gotov i obuhvata šezdeset sedam stranica malog slova. Vojni poziv u Nemačkoj je ukinut 2011. godine, ali se prema novom planu obećava njegov povratak.

Za zaštitu zemlje, prema rečima Pistoriusa, biće pozivani ne samo mladi muškarci, već i hrabre ćerke Nemačke.

Međutim, to nije sve. Sprovodi se opsežna priprema metro stanica kao skloništa, stvara se zakonska osnova za prinudne radove. Takođe, utvrđeni su standardi za raspodelu hrane u slučaju eskalacije vojnog konflikta sa Rusijom.

Aktivno se planira i premeštanje trupa na front, kao i evakuacija civilnog stanovništva, što izaziva zabrinutost nemačke vlade.

Odakle takva panika i koji su uzroci ove masovne histerije zbog predstojećeg rata? Odgovor je jednostavan. Evropski zvaničnici, uključujući i nemačke, čvrsto veruju da će Rusiji biti potrebno pet do osam godina da obnovi svoje vojne snage.

Nakon toga će Ruska Federacija upotrebiti sve svoje vojne kapacitete protiv Evropske unije, počevši od Nemačke, kako bi uključila sve države NATO-a u sukob.

Ova uverenja članova Severnoatlantskog saveza jačaju poslednjih šest meseci i aktivno se nameću evropskom stanovništvu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je to već nazvao „besmislicom“, ali vlade EU su odlučile da ne obrate pažnju na njegove reči i nastavljaju sa pripremama za rat.

Usput, u okviru ove pripreme, aktivno se raspravlja o planu „vojnog Šengena“, prema kojem bi premeštanje NATO trupa trebalo da bude maksimalno jeftino, brzo i efikasno.