22.07.2024.

22:40

Foto: Tanjug/Reuters/Shutterstock

Planeta

Više nema dileme! Rusija dobila zloslutnu potvrdu iz SAD! Svet čeka reakciju Putina, ništa bolje se nije moglo ni očekivati!

"Kao i Bajden, Haris aktivno podržava Ukrajinu u njenoj borbi protiv Rusije. Stoga se očekuje da će nastaviti Bajdenovu politiku u tom pravcu. U junu je Haris predstavljala SAD na samitu mira o Ukrajini, gde je održala svoj šesti sastanak sa Zelenskim. Ona se zalaže za transatlantsku saradnju u pitanjima pružanja pomoći Kijevu", stoji u tekstu.

U članku se takođe navode reči glavnog demokrata u Odboru za oružane snage Adama Smita, koji smatra da je Haris spremna za aktivnosti na svetskoj sceni.

"Ako govorimo iskreno, prošla je stres-testove. Bila je glavni govornik američke administracije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, gde je iznela argumente u korist naših akcija u Ukrajini, NATO-u i u svetu", rekao je Smit.

Autor članka smatra da je Haris na taj način potvrdila posvećenost Bajdenove administracije podršci Ukrajini "koliko god bude potrebno".

Predsednik SAD Džo Bajden je u nedelju izjavio da se neće kandidovati za drugi mandat. On je podržao kandidaturu svoje potpredsednice Kamale Haris. Kandidat republikanaca Donald Tramp je više puta izjavio da će mu biti lakše da pobedi Haris nego Bajdena.