22.07.2024.

23:30

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Bajden je zbačen državnim udarom, šok tvrdnja američkog milijardera! SAD su pretvorili u "banana republiku"!

Saks je pritom optužio Bajdena da je progonom svog izbornog rivala Donalda Trampa pretvorio Sjedinjene Države u banana republiku. 

Prema Saksu, Bajden je sada, „kao u banana republikama zbačen državnim udarom".

Podsetimo, republikanski predsednički kandidat Donald Tramp poruluje kako je Džo Bajden odustajanjem od predizborne trke potpuno osramoćen.

Naveo je da su vašingtonska elita, antiamerički mediji i „korumpirana duboka država" proteklih meseci uložili mnogo u nastojanja da „zaštite Bajdena", ali bez uspeha.

Republikanac Ričard Hadson, predsednik Nacionalnog republikanskog kongresnog komiteta, optužio je demokrate da lažu američki narod, uz tvrdnju da Bajden, ako nema mentalne sposobnosti da se kandiduje za reizbor, ne može ni da nastavi predsednički mandat.

- Ovo je skandal istorijskih razmera. Predsednik Bajden je nesposoban, demokrate su znale, i lagali su američki narod da bi to prikrili. Ako je Bajden nesposoban za kampanju, on je mentalno nesposoban da ima nuklearno dugme - napisao je Hadson u objavi na društvenoj mreži X.

On je poručio i da Bajden treba odmah da podnese ostavku. 

- Ako mu nedostaje mentalni kapacitet da se kandiduje za reizbor, zašto bismo mu verovali sa našim nuklearnim dugmetom - pita Hadson.