23.07.2024.

06:00

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Hitno! Šire se glasine da je umro Bajden! Danima ga niko nije video, svi traže da se pojavi pred kamerama - šta se ovo dešava u SAD?!

- Ako danas ujutro ne vidimo živog Džoa Bajdena kako se obraća naciji putem videa, on je mrtav ili umire. Drugo objašnjenje ne postoji - izjavila je spisateljica Darla Šajn.

- Navodi se da je Džo Bajden poslednji put viđen u javnosti 17. jula. Tada mu je 'otkriven koronavirus' i rečeno mu je da se samoizoluje u Delaveru na nedelju dana. To se dogodilo nekoliko dana nakon pokušaja atentata na Trampa. Amerika želi da zna: gde je Džo? - zapitao se novinar Kajl Beker.

- Zašto mediji ne zahtevaju pojavljivanje Džoa Bajdena pred kamerama? Zašto Kongres to ne zahteva?! - ogorčeno je upitao voditelj "YourVoice America" Bil Mičel.

Pod poslednjom objavom na zvaničnom nalogu predsednika SAD na X-u, u komentarima zahtevaju da se Bajden fotografiše sa današnjim novinama. Ovaj predlog podržalo je više od 20 hiljada korisnika.

U administraciji predsednika SAD, na osnovu spekulacija o smrti američkog lidera, saopšteno je da je Bajden u ponedeljak održao sastanke sa zvaničnicima za nacionalnu bezbednost u virtuelnom formatu.

Bela kuća demantuje: Bajden održao sastanke sa zvaničnicima za bezbednost

Predsednik SAD Džo Bajden je u ponedeljak održao nekoliko sastanaka sa zvaničnicima zaduženim za bezbednost, saopštila je Bela kuća.

"Bajden je saslušao brifing na temu unutrašnje bezbednosti od Liz Šervud-Rendal, pomoćnika predsednika i savetnika za unutrašnju bezbednost. Pored toga, predsednik je saslušao brifing na temu nacionalne bezbednosti od svog savetnika Džejka Salivana. Oba brifinga su održana virtuelno", navedeno je u saopštenju.