23.07.2024.

09:40

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Neočekivan masovni napad Ukrajine! Svim silama tuku po ruskim položajima! Trupe Zelenskog izvele desant u Novgorodskom!

Hitno! Povukla se vojska Ukrajine! Rusi upadaju u Makejevku, trupe Zelenskog trpe stravične gubitke!

 

Napadnut ruski trajekt


Dronovi Oružanih snaga Ukrajine napali su jutros trajekt u luci Kavkaz na Kubanu, ima povređenih i mrtvih, rekao je gubernator Krasnodarskog kraja Venijamin Kondratjev na svom Telegram kanalu.

- Kijevski režim ponovo je pokušao da izvede teroristički napad na teritoriju Krasnodarskog kraja. Jutros je izveden napad na trajekt u luci Kavkaz. Napad je rezultirao požarom. Prema rečima gubernatora, požar je lokalnog karaktera i nema opasnosti od širenja vatre. Nažalost, među članovima posade i zaposlenima u luci ima povređenih i mrtvih, porodici i prijateljima je pružena sva neophodna pomoć - rekao je on.

Kijev gotovo svakodnevno pokušava da bespilotnim letelicama napadne ciljeve u pograničnim i centralnim regionima Rusije. Snage protivvazdušne odbrane redovno odbijaju neprijateljske napade.
 

Nije dobro! Ovo čeka Putinovu vojsku! Opasna promena na frontu nastupa uskoro: Moramo da zaustavimo "ljudske talase"...


Uništen još jedan abrams

Ruski dronovi onesposobili su američki Abrams u području naseljenog mesta Progres na pokrovskom pravcu, Donjecka Narodna Republika, saopštio je vojni ekspert Jan Gagin.
Posada je stradala zajedno sa tenkom. Oni su poginuli prilikom pokušaja da napuste oklopno vozilo.
 

 

Masakr! Rusi raspalili po britanskoj i francuskoj vojsci! Ogroman broj mrtvih, elitni SAS specijalci zbrisani sa lica zemlje!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ruske snage pogodile su neprijateljske ciljeve u Belgorod-Dnjestrovskom u Odeskoj oblasti i u Novopetrovskoj u Nikolajevskoj oblasti. Oružane snage Ukrajine (OSU) izvele su još jedan masovni napad dronovima na Tuapse u Krasnodarskom kraju i na Rostovsku oblast.

Na Aleksandro-Kalinovskom pravcu u Novgorodskom traju borbe u oblasti ulica Jesenjina i Ostrovskog, gde su OSU izvele desant.

Na Avdejevskom pravcu traju borbe u oblasti Lozovatskog, Volčijeg i Vozdviženke. Na zapadu od Progresa dronovima je pogođen još jedan M1A1SA Abrams OSU.

Na Donjeckom pravcu ruske snage proširuju zonu kontrole u Maksimiljanovki, držeći do trećine naseljenog mesta.

Ruski vojnici usavršavaju svoje veštine gađanja

Artiljerija rezervnog sastava vojske Rusije usavršava svoje veštine gađanja iz haubica D-30A i prilagođavanje vatre pomoću bespilotnih letelica.

Faza koordinacije je obavezan korak pre slanja jedinica u zonu specijalnih operacija, iako mnoga vojna lica već imaju borbeno iskustvo.

Ruski dronovi u akciji

Operateri ruskih dronova uništavaju pešadiju i ometaju rotaciju jedinica Oružanih snaga Ukrajine.