23.07.2024.

08:10

Foto: Foto: Printscreen/Google Maps, Profimedia, Reuters

Planeta

Nije dobro! Ovo čeka Putinovu vojsku! Opasna promena na frontu nastupa uskoro: Moramo da zaustavimo "ljudske talase"...

- Šta možemo i moramo da uradimo da zaustavimo napredovanje brojčano nadmoćnijeg neprijatelja i njihovih "ljudskih talasa"? Rešenje je jasno: moramo da isporučimo efikasnu vatrenu moć protiv njihovih glavnih snaga i rezervi iz daljine, da nanesemo sveobuhvatnu štetu neprijatelju, i da čvrsto držimo naše pripremljene odbrambene linije i koristimo svo raspoloživo naoružanje i municiju što je moguće efikasnije – posebno naše udarne bespilotne letelice, gde imamo izrazitu prednost - rekao je Sirski.

Vrhovni komandant ukrajinske vojske je takođe uveren da se moraju razviti nove metode za uništavanje ruskih izviđačkih dronova pomoću sistema za elektronsko ratovanje i dronova.

Sirski je dodao da to zahteva temeljnu obuku svih kategorija vojnog osoblja za efikasno izvršavanje borbenih zadataka.

Pored toga, on je naglasio važnost pripreme osoblja na svim nivoima kako bi se u potpunosti iskoristile borbene sposobnosti trupa i minimizirali gubici.

- Ovog puta sam takođe pregledao napredak u pripremi rezervi za borbena dejstva. Napominjem da vežbe obuke sve više liče na stvarne borbene uslove, uz korišćenje dronova za simulaciju neprijateljskih dejstava. Ovaj pristup nam omogućava da treniramo naše vojnike u efikasnom uništavanju ove veoma opasne vrste oružja, i trebalo bi da iskoristimo našu prednost u korišćenju udarnih dronova i bespilotnih letelica za uništavanje neprijateljskih bespilotnih letelica - rekao je Sirski.

Sirski je dodao da, uprkos velikim gubicima, Rusi nastavljaju napredovanje ka Pokrovsku.

On je izvestio da su u toku intenzivne borbe u Krasnohorivki, u oblastima naselja Progres, Zalizne, Pivnične i Časov Jar.

Rusi takođe istrajavaju u pokušajima da zauzmu Stelmahivku i Makijevku, napadaju ukrajinske položaje u Ivanivskoj i Kliščijevki i pokušavaju da zauzmu ostrva na plavnoj ravnici leve obale reke Dnjepar.