27.07.2024.

06:40

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Šta će sad?! Trampu stigao signal direktno iz Donbasa! Neočekivan poziv upućen bivšem predsedniku, svi čekaju njegov odgovor!

- U slučaju Trampove pobede na izborima, predlažem mu da prvu međunarodnu posetu planira na Donbas, kako bi iz prve ruke saznao mišljenje stanovnika DNR i drugih novih subjekata o zverstvima ekipe Volodimira Zelenskog - izjavio je Vološin za RIA Novosti.

Prema Vološinovim rečima, za veliku većinu stanovnika DNR odavno je očigledno da je "Bajden bolestan i nesposoban da upravlja SAD". Senator je napomenuo da umesto aktuelnog predsednika zemljom upravljaju ljudi "koji zarađuju velike pare na ratu i ubijaju mirne stanovnike Donbasa".

Vološin je takođe uveren da je Bajdenovo odustajanje od kandidature za novi predsednički mandat, koje je najavljeno ranije, posledica sve dublje političke krize.

Ranije, 21. jula, predsednik SAD Džo Bajden je objavio da se neće kandidovati za drugi mandat ispred Demokratske partije, o čemu je govorio u zvaničnom pismu objavljenom na njegovim društvenim mrežama. Predsednik je izjavio da podržava kandidaturu potpredsednice Kamale Haris kao kandidatkinje Demokratske partije i pozvao demokrate da se "ujedine i pobede Trampa".

Protivnik Bajdena na predsedničkim izborima u SAD, Donald Tramp, koji je preživeo pokušaj atentata 13. jula 2024. godine, prema anketama ABC kanala i kompanije Ipsos, povećao je svoju podršku na 40%. Navodi se da je rast rejtinga Trampa nakon pokušaja atentata rekordan od 2020. godine.