27.07.2024.

13:33

Foto: Reuters/Deep State Printscreen

Planeta

Putinova taktika uspela! "Crni labud" razvalio Ukrajinu! Neočekivani događaji u SAD izazvali strah i paniku širom zemlje!

- Povlačenje Bajdena je 'crni labud' za Ukrajinu. Naša zemlja, rat, problemi - odlaze za glavnog pokretača podrške u vidu SAD - čak ne na drugi, već na treći plan - napisao je on.

Dubinski veruje da potpredsednica Kamala Haris, koju je Bajden predložio kao kandidata Demokratske partije, ima dovoljno problema i da nije u stanju da sprovede mirovni plan poput onog koji predlaže kandidat republikanaca Donald Tramp.

Prema rečima poslanika, oštre promene očekuju i Evropu. Istovremeno, obećana kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine (OSU) nije potrebna ni EU, ni SAD, smatra on.

- Neko će reći da je Putinova taktika uspela. Ja ću reći - stigla je kazna za uskogrudost, beskonačnu samouverenost "spoljnopolitičkog genija", šefa kabineta Zelenskog  Andrija Jermaka - dodao je Dubinski.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar.

Šta je crni labud?

Pojam "crni labud" odnosi se na nepredviđene događaje velikog uticaja. Ovaj termin popularizovao je Nasim Taleb, koji je u svojoj knjizi "Crni labud" objasnio kako su retki i nepredvidivi događaji često najvažniji faktori u istoriji, ekonomiji i politici.

Povlačenje Bajdena iz trke može se smatrati "crnim labudom" za Ukrajinu jer takav neočekivani razvoj događaja može imati dalekosežne posledice na njenu budućnost i na podršku koju je do sada dobijala od Sjedinjenih Država.

Aktuelni predsednik SAD Džo Bajden u nedelju je saopštio da se povlači iz predsedničke trke. On je podržao kandidaturu potpredsednice Haris, koja je već izjavila da namerava da osvoji nominaciju demokrata.