23.07.2024.

09:40

Foto: Reuters

Planeta

Šta se ovo dešava danas?! Front gori kao nikada do sada! Ukrajina povukla šok potez, jurišne trupe pod jakom primećene kod Kupjanska!

- Prema prikupljenim podacima, u područje Kupjanska stigla je jedinica veličine do čete. Takođe je poznato da ova grupa vojnika pripada jednom od jurišnih odreda, nema stvarnog borbenog iskustva, a oružje i municija su im deljeni neposredno na liniji borbenog kontakta. Kretanje u takozvanu crvenu zonu bilo je pod konvojem - rekao je Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

Maročko je pretpostavio da je u zonu borbenih dejstava stigla grupa mobilisanih građana Ukrajine, među kojima su i zatvorenici.

Prema izveštajima ruskih medija, ukrajinske snage su povećale prisustvo u oblasti Kupjanska zbog intenziviranja borbi na tom delu fronta. Izvori navode da su u zonu sukoba prebačene iskusne jedinice kako bi stabilizovale situaciju i ojačale odbrambene linije.

Ruske snage su tokom operacija u oblasti Kupjanska uništile nekoliko komandnih punktova i vojnu tehniku OSU, uključujući zalihe municije i artiljerijskih sistema, što je dodatno otežalo situaciju ukrajinskim trupama na terenu.