23.07.2024.

10:10

Foto: Tanjug/AP/Reuters

Planeta

(VIDEO) Veoma sumnjivo! Javio se "AI" Bajden?! Čudna situacija na prvom govoru Kamale, mrežama se šire šokantne teorije!

Glas Amerike prenosi da je Haris rekla da se kao bivša tužiteljka i ranije suočavala sa „prestupnicima" i dodala da SAD imaju izbor između njene vizije koja gleda u budućnost ili vizije bivšeg predsednika i republikanskog kandidata Donalda Trampa, za kojeg ona tvrdi da želi da vrati zemlju unazad.

- Učiniću sve što je u mojoj moći da ujedinim našu Demokratsku partiju da ujedinimo našu naciju i da pobedimo na ovim izborima. Imala sam prilike da proceuiram prestupnike svih vrsta. Predatore koji su zlostavljali žene, prevarante koji su pljačkali potrošače i prevarante koji su kršili pravila.Verujte mi kada kažem da dobro znam tipove kao što je Donald Tramp - rekla je Haris u saveznoj državi Delaver.

Ona je dodala da veruje u budućnost u kojoj nijedno dete ne mora da raste u siromaštvu, gde svaka osoba može da kupi dom, zasnuje porodicu i bude bogata, gde svaka osoba ima pristup plaćenom porodičnom odsustvu i pristupačnoj brizi o deci.

- Naša borba za budućnost je i borba za slobodu. Ako Tramp dobije priliku, potpisaće nacionalnu zabranu abortusa kako bi se abortus zabranio u svakoj državi, ali mi to nećemo dozvoliti. Suočavamo se sa pitanjima: U kakvoj zemlji želimo da živimo? U zemlji slobode, saosećanja i vladavine zakona? Ili u zemlji haosa, straha i mržnje? - navela je Haris.

Javio se Bajden

Američki predsednik Džo Bajden se skupu obratio putem telefonskog uključenja i izvinio se okupljenima što nije mogao da prisustvuje lično zbog infekcije koronavirusom.

On je rekao da je napuštanje izborne trke "prava stvar" i da će voditi kampanju potpredsednice Haris.

Međutim, mnogi protivnici demokrata na Tviteru tvrde da glas zapravo nije Bajdenov, već nečiji drugi, ili je možda čak i veštačka inteligencija.

Haris je prethodno u prvom obraćanju javnosti pozdravila rezultate koje je ostvario još uvek aktuelni predsednik.

- Zaostavštini Džoa Bajdena protekle tri godine nema premca u savremenoj istoriji. U jednom mandatu je već premašio dostignuća većine predsednike koji su služili dva mandata - rekla je Haris u ponedeljak na skupu u Beloj kući, koji je održan u čast univerzitetskih sportista.