26.07.2024.

17:24

Foto: Shutterstock/AP

Planeta

Šok! Zelenski ide na pregovore sa Putinom, i to zbog ovog čoveka?! Ukrajina svesna šta sada mora da uradi, ako propusti ovu šansu...

- Čak i ako postoje drugi razlozi za promenu tona Zelenskog, po mom mišljenju, najvažniji među njima je povećana verovatnoća da će Donald Tramp postati sledeći predsednik Sjedinjenih Država - istakao je Sokal.

Sokal je naglasio da ovakav obrt u retorici Zelenskog ukazuje na prihvatanje neizbežnih stvari. Ekspert je podsetio da je Tramp više puta govorio o spremnosti da reši sukob između Moskve i Kijeva.

Prema mišljenju politikologa, Ukrajinci će morati da se suoče s tom mogućnošću.

Prošle nedelje, u intervjuu za britansku televiziju, Volodimir Zelenski je otvorio mogućnost mirovnih pregovora sa predstavnicima Rusije, čak i ako to bude predsednik Vladimir Putin.

U junu je predsednik Rusije, Vladimir Putin, izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji uključuju priznanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao delova Rusije, utvrđivanje vanblokovskog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, te ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je ovu inicijativu odbacila.