30.07.2024.

06:15

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Putinov manevar šokirao Nemce! Nova taktika zbunila sve, ostvario je neverovatan uspeh! "Isplatilo se..."

- Kako se zima bude približavala, situacija će postati kritična, a Ukrajina neće stići da otkloni oštećenja. Pokušaji popravke se preduzimaju samo u slučaju krajnje nužde. Problem nije samo u nedostatku delova i oštećenjima koja se u nekim slučajevima ne mogu popraviti, već i u shvatanju da će Rusija ponovo napasti objekat i uništiti ga - piše izdanje.

Izdanje takođe napominje da se neki energetski objekti sada nalaze na ruskim teritorijama, poput Zaporoške nuklearne elektrane. Druge, poput hidroelektrane Kahovka, oštećene su tokom borbi, navodi se u materijalu.

U članku se ukazuje da je Ukrajina na ivici kolapsa – u skoro celoj zemlji struja je dostupna samo četiri do šest sati dnevno.

S obzirom na to da Zapad ne pruža dovoljnu podršku Kijevu, Ukrajina će možda morati da prihvati mir pod uslovima Moskve, zaključuje BZ.

Ruske oružane snage nanose udare na lokacije ljudstva, opreme Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu administraciju i komunikacije Ukrajine.

Istovremeno, sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov je više puta naglašavao da vojska ne napada stambene zgrade i društvene ustanove.