Autor: Informer.rs

23.07.2024.

13:39

Foto: EPA

Planeta

(FOTO) Nestao sa lica zemlje? Bajden izdao hitnu direktivu i predao predsedničku štafetu!

Dok se očekuje da se Džozef Bajden kasnije tokom dana obrati svojoj naciji povodom odluke da ipak odustane od kandidature za predstojeće predsedničke izbore, na društvenim mrežama se spekuliše o stanju predsednika SAD, dok postoje i sugestije da on možda više nije živ.

Bajden se nije pojavio u javnosti otkako je prošlog četvrtka saopšteno da se zarazio kovidom 19 u Las Vegasu i da će biti prebačen u svoj dom u Delaveru, gde će boraviti u samoizolaciji.

Iz Bele kuće je saopšteno da Bajden i dalje ima blage simptome kovid infekcije, ali da su njegovi vitalni parametri su normalni i da nema temperaturu.

Međutim, američki novinar Taker Karlson je u svojoj emisiji skrenuo pažnju na tvrdnje konzervativnog aktiviste Čarlija Kirka, koji navodi da mu je izvor iz policijske uprave Las Vegasa rekao da je tokom Bajdenovog boravka u tom gradu došlo do "vanredne situacije", i da se u policijskoj upravi "šuškalo da Džo Bajden umire ili da je već možda mrtav".

Sumnja na društvenim mrežama se pojačala nakon snimka telefonskog razgovora Kamale Haris, koju je Bajden podržao kao mogućeg kandidata demokrata za predstojeće izbore, i aktuelnog predsednika SAD.

Nakon što je Bajden navodno neočekivano telefonom pozvao štab kampanje Kamale Haris kako bi istakao svoju podršku, Kamala je rekla "Tako je dobro čuti glas našeg predsednika, Džo, znam da si i dalje na r-, na liniji, razgovarali smo svakog dana".

Drugi komentatori su skrenuli pažnju na novi Memorandum o delegaciji pojedinih funkcija i ovlašćenja u okviru Akta o obnavljanju ekonomskog prosperiteta i šansi za Ukrajince", kojim se određene funkcije predsednika SAD prebacuju na državnog sekretara SAD (Entonija Blinkena) i ministra finansija (Dženet Jelen).