Autor: Informer.rs

23.07.2024.

16:51

Foto: reuters/Foto: United States Department of Homeland Security

Planeta

Direktorka tajne službe dala ostavku nakon atentata na Trampa! Na saslušanju rekla da je najkvalifikovanija za taj posao

Naime, kako prenosi ovaj portal odluka je usledila nakon široko rasprostranjenog gneva zbog toga što njena agencija nije uspela da spreči pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa na predizbornom skupu u Pensilvaniji ranije ovog meseca, javlja CNBC.

Njena ostavka, kako je prvi izvestio NBC njuz pozivajući se na izvore, usledila je dan nakon što su je osudili članovi odbora Predstavničkog doma na saslušanju o postupcima Tajne službe nakon kojih je usledio Trampov miting 13. jula u gradu Batler.

Na tom saslušanju, Čitl je odbila da podnese ostavku, rekavši da je ona najkvalifikovanija osoba na čelu Tajne službe, koja je odgovorna za zaštitu predsednika, potpredsednika, članova njihovih porodica i vodećih predsedničkih kandidata.

Tramp, koji je republikanski kandidat za predsednika SAD, za dlaku je izbegao da ga u pucnjavi ubije 20-godišnji naoružani napadač Tomas Kruks. U pucnjavi je poginula jedna osoba koja je prisustvovala, a dva muškarca su teško povređena.